Glas Javnosti

ŠKOLA PUNA RUSKIH REZERVISTA U MAKAJEVKI SRAVNJENA SA ZEMLJOM: Pale 4 HIMARS rakete! Niko ne zna broj stradalih (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska vojska u nedelju kasno uveče priznala je da su Ukrajinci juče ispalili četiri rakete M-30 iz samohodnog višecevnog lansera HIMARS, od kojih je jedna pogodila srednju školu u Makajevki u Donabsu u kojoj su bili smešteni ruski mobilisani rezervisti.

Kako javljaju ruski Telegram kanali napad se dogodio posle ponoći 1. januara. Otuda se može zaključiti i zašto je juče Ukrajina ceo dan pod žestokim napadima dronova kamikaza. Pretpostavlja se da je u pitanju osveta.

Meštani kažu ruskim izveštačima da su ispaljene četiri rakete, od kojih je ruska PVO obrila tri, dok je četvrta pogodila školu direktno, posle čega je usledila stravična eksplozija.

S druge stane neki snimci ukazuju da PVO nije ni borbeno delovala, već da su sve četiri rakete pale, a udarc poslednje bio je najjači.

Podaci o broju žrtava su oprečni. Prema jednim izvorima oko 50, drugima više od 100, dok neki tvrde da je čak 500 nastradalih, pa i da se radi o pripadnicima grupe Vagner.

Ono što je zanimljivo jeste, da se ova škola nalazi na udaljenosti od linije fronta na oko 10 kilometara.

Među ruskim Telegram kanalima širi se vest da je nemar i neopreznost glavni krivac za ovu tragediju i da se traži odgovornost onih koji su smestili mobilisane rezerviste u tu zgradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR