Glas Javnosti

SKANDAL : Pretučen bivši grčki ministar Janis Varufakis napadnut u restoranu

Svet
Autor: Glas javnosti

Janis Varufakis, grčki ekonomista, osnivač i lider levičarske stranke Evropski realistični front za neposlušnost (MeRA25) i bivši ministar finansija Grčke napadnut je i pretučen u poznatom atinskom kvartu Egzarhija, ispred restorana u kom je sedeo s prijateljima.

Prema inicijalnim informacijama, grupa ljudi prišla mu je dok je sedeo u restoranu, gde je počela da ga vređa i gura, da bi ga na kraju fizički napala, prenosi portal Katimerini.

Jedan napadač udario je Varufakisa u lice i naneo mu povredu zbog koje je odveden u bolnicu gde mu je dijagnostikovan prelom nosne kosti.


Varufakisova stranka MeRA25 saopštila je da je na njega izvršen "hrabri fašistički napad".

- Neka današnja epizoda posluži da se podseti na one koji namerno prodaju lažnu i klevetničku priču koju su koristili današnji nasilnici. Poručujemo im: ne plašimo se, ne zaziremo, ne odstupamo. U mraku odgovaramo jednom rečju: DAN - navodi se u saopštenju MeRA25 .

Grčki premijer Kirijakos Micotakis osudio je napad na Varufakisa i istakao da se nasilje ne može tolerisati.

- Napad na gospodina Varufakisa za apsolutnu je osudu i naša Republika ga ne može tolerisati. Želim mu brz oporavak i siguran sam da će grčka policija učiniti sve da počinioce privede pravdi - napisao je premijer u svojoj objavi piše 24sedam

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR