Glas Javnosti

RUSKI AMBASADOR USRED VAŠINGTONA! Amerikanci, pre nego što optužite druge POGLEDAJTE SE U OGLEDALO!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov kaže da su izjave portparolke Bele kuće Džen Psaki o tome da Rusija navodno koristi hemijsko oružje i da zauzima druge zemlje su lažne i bez osnova.

„Izjave zvanične predstavnice Bele kuće su u osnovi lažne, usmerene na demonizaciju Rusije u očima američke javnosti i međunarodne zajednice. SAD nijednim pouzdanim dokazom nisu potkrepile svoje fantazije, izgrađene direktno na laži, o tome da naša zemlja navodno koristi hemijsko oružje“, naveo je šef ruske diplomatske misije u Americi.

On je podsetio da su Sjedinjene Države i dalje jedina zemlja koja do sada nije ispunila obaveze iz Konvencije o zabrani hemijskog naoružanja i nije likvidirala nacionalne arsenale, dok je Rusija u potpunosti uništila zalihe te vrste oružja, što je priznala i međunarodna zajednica.

„Optužbe na naš račun o ‘zauzimanju’ drugih država takođe nemaju osnova“, rekao je ambasador i dodao da se Rusija pridržava principa nemešanja u stvari drugih zemalja i da striktno poštuje međunarodno pravo, za razliku od SAD čija moderna istorija podseća na hronologiju američkih vojnih operacija u raznim delovima sveta, prenosti Sputnjik.

’Krvavi’ eksperimenta Vašingtona u cilju ‘demokratizacije’ nisu doneli ništa drugo osim haosa, nestabilnosti i pogibije ljudi. Jugoslavija, Irak, Libija, Sirija i Avganistan – samo je manji deo država koje su na svojoj koži iskusile agresivnost spoljne politike SAD. Pozivamo kolege da se češće pogledaju u ogledalo pre nego što optuže drugog ili počnu da drže predavanja“, zaključio je ruski diplomata.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR