Glas Javnosti

GENERATOR NAPETOSTI NIJE MOSKVA NEGO VAŠINGTON! Rusija se neće povlačiti zbog pretnji Amerike

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija neće odustati od svojih interesa zbog pretnji Amerike, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu. Neće biti ustupaka zbog sankcija, dodaje se u saopštenju.

„Generator napetosti nije Moskva, nego Vašington. Nemamo nameru da se povlačimo i stojimo mirno pred pretnjom američkim sankcijama“, navodi se u poruci ambasade na Fejsbuku.

Kako se ističe, upravo su SAD „podstakle radikalno-nacionalistički državni prevrat u Kijevu zbog čega su se stanovnici Krima našli pod pretnjom uništenja i glasali za ujedinjenje sa Rusijom“, navodi se u poruci.

Takođe se navodi da Vašington snabdeva ukrajinske vlasti savremenim ofanzivnim naoružanjem izlazeći u susret želji vlade Vladimira Zelenskog da problem Donbasa reši putem sile, prenosi Sputnjik.

Ruske diplomate su optužile Vašington da krše princip nedeljivosti bezbednosti i da je svoju vojnu infrastrukturu doveo tik uz granica Rusije.

Istovremeno se ističe da Rusija ima suvereno pravo da svoje snage premešta na svojoj teritoriji i da to ne predstavlja pretnju nikome.

Podsetimo, zapadne zemlje prete Rusiji sankcijama bez presedana u slučaju eskalacije sukoba u Ukrajini.

BONUS VIDEO: ŽIVOTNA DRAMA DRAGANE LOVČEVIĆ: BITKA SA ĆERKOM SUDIJOM DO POSLEDNJEG DAHA (VIDEO)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR