Glas Javnosti

RUSKA VERZIJA MEKDONALDSA POČELA SA RADOM: Nakon povlačenja američkog lanca ishrane Rusi uzvraćaju udarac

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon što se McDonalds u potpunosti povukao s ruskog tržišta u Rusiji je započeo s radom domaći lanac restorana koji bi trebalo da predstavlja zamenu poznatoj američkoj kompaniji.

Na Puškinovom trgu u Moskvi, na mestu gde se pre 31 godinu otvorio i prvi McDonalds u Rusiji, otvorena je ruska verzija ovog brenda pod nazivom  "Ukusno i tačka".

"Otvaranje restorana pod novim brendom zainteresovalo je građane pa se danas na Puškinovom trgu okupili brojni građani. Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin koji je održao govor rukovodstvu i osoblju restorana", piše BBC.

Jelovnik restorana koji je otvorili na mestu MelDonaldsa ostao je isti kao i u slučaju američke kompanije s tim što su nazivi jela promenjeni, odnosno s njih je uklonjen prefiks "Mek".

Prema rečima novog vlasnika kompanije Aleksandra Govora, danas će širom Rusije biti otvoreno 15 restorana pod nazivom "Ukusno i tačka", dok će sutra biti otvoreno još 50 restorana. Do kraja juna, kompanija je planirala otvoriti oko 200 restorana koji su se nalazili na mestu McDonaldsa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR