Glas Javnosti

Rusija zaplenila poljsko oklopno vozilo koje je učestvovalo u napadu na Belgorod

Svet
Autor: Glas javnosti

Tokom borbi između jedinica legije „Sloboda Rusije” sa jedinicama redovne ruske vojske u Belgorodskoj oblasti, ruska vojska je zaplenila deo opreme koju su koristili gerilci, među kojom je i oklopno vozilo poljske proizvodnje.

Na internetu je objavljen snimak na kojem se vide zaplenjena vozila, među kojima su blindirani automobili i kamioni Humve američke proizvodnje, uključujući i vozilo proizvedeno u poljskoj.

Automobili ovog tipa se proizvode od 2004. godine i koriste ih prvenstveno vojna policija za patrolne i interventne zadatke.


U 2022. godini javnosti određen broj tih vozila je predat Ukrajini.

Vlasti u Kijevu naglašavaju da nemaju „direktne veze” sa dešavanjima u Belgorodskoj oblasti.

Odgovornost za napad na rusku teritoriju snose gerilci, čije jedinice se u potpunosti sastoje od ruskih državljana.

„Ukrajina sa interesovanjem prati dešavanja u Belgorodskoj oblasti u Rusiji i istražuje situaciju, ali nema direktne veze sa tim”, rekao je savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak.


„Kao što znate, tenkovi se prodaju ruskim vojnim kupcima, a paravojne partizanske jedinice čine ruski državljani. Danas su se ti građani Rusije vratili kući, spremni da se bore za oslobođenje Rusije od Putinovog unutrašnjeg okupacionog režima”, rekao je on, podseća poljski portal.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR