Glas Javnosti

PRIGOŽIN OZBILJNO UPOZORIO NA OPASNOST OD REVOLUCIJE: U takvom smo stanju da bismo mogli da izgubimo Rusiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin, upozorio je da ruske elite moraju hitno da se uozbilje jer će u protivnom izgubiti rat u Ukrajini i rizikovati izbijanje revolucije kod kuće.

U intervjuu objavljenom na njegovom Telegram kanalu, kazao je da će Ukrajinci pokušati da okruže Bahmut i napadnu Krim.

- Najverovatnije će se dogoditi scenario jako nepovoljan za Rusiju pa se moramo pripremiti za naporan rat. U takvom smo stanju da bismo mogli da izgubimo Rusiju - to je glavni problem. Moramo uvesti ratno stanje - kaže Prigožin.

Takože je rekao kako su njegovi politički pogledi oblikovani ljubavlju prema Rusiji i želji da služi Vladimiru Putinu, ali je rekao i da su ruske elite zaštitile svoju decu od rata u Ukrajini, dok deca običnih ljudi ginu na bojnom polju - što je situacija koja bi mogla izazvati nemire u Rusiji.


- Ako deca običnih građana nastave da se vraćaju u mrtvačkim sanducima, a deca elite nastavi da se sunčaju u inostranstvu, u Rusiji bi mogli izbiti neredi nalik onima koji su izazvali revoluciju 1917. što je rezultiralo građanskim ratom, kazao je Prigožin.

Ukrajina se u međuvremenu priprema za kontraofanzivu i žele da izguraju Ruse na granice od pre 2014. kad je Rusija anektirala Krim, priča Prigožin.

Grupa Vagner žestoko se bori u Bahmutu. Prigožin je ranije pretio da će povući svoje snage iz tog grada i optužio rusko vojno zapovedništvo da njegovim borcima ne doprema dovoljno oružja.

Glas javnosti/J01H

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR