Glas Javnosti

RUSIJA: Ukrajina je instrument Zapada

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina je samo instrument kombinovanog rata Zapada protiv Rusije, zato nemaju nikakvu budućnost razgovori sa njom na temu rešavanja konflikta, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući predlog o organizovanju mirovnog samita o Ukrajini u Parizu.

„Ukrajina je sada, faktički instrument konflikta. Konflikt je, zaista, postao sve širi i kolektivni Zapad vodi kombinovani rat protiv naše zemlje“, rekao je on u intervjuu televiziji „Rosija-1“.

Dodao je da je beznadežno da se takvim instrumentom rešava sukob.

Istakao je da je ruski predsednik Vladimir Putin bio, ostao i biće otvoren za svaki kontakt kako bi postigao ciljeve Ruske Federacije i drugim sredstvima, a ne samo specijalnom vojnom operacijom, ali da Zapad nije dao takvu mogućnost. Podvukao je da bi francuski predsednik i drugi evropski lideri trebalo da znaju taj stav ruskog predsednika.
Francuska je de fakto učesnik konflikta u Ukrajini i ne može da pretenduje na ulogu moderatora za mirovne inicijative, naglasio je Peskov.

„Nisam video niti slušao zvanične izjave predsednika Francuske s tim u vezi, ali u ovom slučaju se teško možemo odnositi prema Francuskoj kao prema neutralnoj zemlji. One zemlje koje mogu da pretenduju na ulogu moderatora su Brazil, Kina, afričke zemlje i Vatikan“, rekao je on.


Dodao je da Francuska to ne može biti jer je aktivni učesnik tog konflikta i to na strani Ukrajine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR