Glas Javnosti

RUSIJA SE SAMA BORI PROTIV NATO: Ukrajini dodeljena uloga poligona

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija se praktično sama bori protiv NATO-ukrajinske vojne konglomeracije, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Galuzin.

„Rusija se sada praktično sama bori protiv NATO-ukrajinske vojne i vojno-industrijske konglomeracije, u kojoj je Ukrajini dodeljena uloga poligona u konfrontaciji sa Rusijom, a kolektivni Zapad ima funkciju štaba, pozadine, snabdevača obaveštajnim podacima i oružjem“, rekao je on tokom stručnog seminara „Ukrajina između Rusije i Zapada“.

"Aktuelne ukrajinske vlasti uništavaju sve što je na bilo koji način povezivalo naše zemlje“, dodao je diplomata.

„Na njihovu inicijativu izmenjeni su udžbenici istorije, zabranjena književna i muzička dela, uništeni spomenici i kulturni objekti, prekinuti kontakti između predstavnika akademske zajednice, što je naučnike lišilo mogućnosti da razmenjuju iskustva, vrše zajednička naučna istraživanja, vode diskusije, uključujući i istorijske“, napomenuo je Galuzin.


Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova smatra da je Ukrajina postala potrošni materijal za politiku kolektivnog Zapada, pre svega Anglosaksonaca koja ima za cilj da izgradi konfiguraciju međunarodnih odnosa koja je korisna za oni, da na sve načine održavaju unipolarnost koja im klizi iz ruku.


Glas javnosti/Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR