Glas Javnosti

RUSIJA SE OBRATILA EU: Zašto bi ruske vlasti otrovale Navaljnog, pa onda pokušale da ga spasu slanjem u Nemačku?

Svet
Autor: Glas javnosti

Članovima Evropskog parlamenta i institucijama EU stalna misija Rusije pri EU uputila je niz pitanja koja se odnose na logičnost slučaja Alekseja Navaljnog i ukazala na brojne nedoslednosti.

Portparol Stalne misije Rusije pri EU je rekao da je dokument adresiran na Evropski parlament i da se odnosi na njegove članove i javnost u EU, prenosi TAS.

Na sajtu Stalne misije Rusije pri EU navodi se da u poslednjih nekoliko nedelja u EU došlo do porasta broja informacija, kako zvaničnih, tako i u medijima, koje se odnose na slučaj Alekseja Navaljnog. Misija želi da skrene pažnju na brojne nedoslednosti u vezi sa navodnim trovanjem ruskog opozicionog lidera koje evropski zvaničnici moraju da uzmu u razmatranje, u svetlu predstojeće debate u Evropskom parlamentu, navedeno je na sajtu.

Jedno od pitanja koje je Stalna misija Rusije pri EU uputila evropskim zvaničnicima tiče se logike koja stoji iza trovanja Navaljnog.

Zašto bi ruske vlasti otrovale Navaljnog novičokom, zabranjenim hemijskim oružjem, a onda pokušale da spasu njegov život i puste ga da ode za Nemačku, gde bi to moglo da se razotkrije, navodi se u dokumentu. Koji bi bio razlog da se tako nešto uradi, s obzirom da Navaljnog podržava jedva dva odsto Rusa, kako pokazuje poslednje istraživanje koje je u julu sprovela nezavisna nevladina organizacija "Levada", još jedno je pitanje koje je Stalna misija Rusije pri EU uputila evropskoj javnosti.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR