Glas Javnosti

RUSIJA OSMISLILA POSEBAN SISTEM ZA ZAŠTITU OD DRONOVA

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je uspela da osmisli poseban sistem zaštite važnih objekata od napada dronova, otkrio je izvesni Stanislav, koji je osmislio ovu novu zaštitu, a čije se puno ime ne navodi iz bezbednosnih razloga.

Prema njegovim rečima, sistem se naziva "petak" i on će prvi put biti predstavljen na forumu "Armija-2024" od 12. do 18. avgusta ove godine u Moskovskoj oblasti. 

"To je softver koji sve objedinjuje u jedan centar. Uzeli smo najbolje iz industrije i sajber bezbednosti, objedinili sve u jedno, i na taj način smo dobili mogućnost da upravljamo različitim uređajima na objektima velike površine.

Sistem petak pomaže da se izabere optimalan način reagovanja, uzimajući u obzir različite faktore. Moramo shvatiti kako da odreagujemo na dron, polazeći od karakteristika drona i ne gubeći vreme".


Na pitanje zbog čega je nazvao ovaj sistem "petak", Stanislav je kratko objasnio da je došao do rešenja na taj dan, te da se u imenu ne krije nikakav drugi skriveni smisao. 

Kako je rekao, puštanje u rad ovog sistema osiguraće neometani rad industrijskih preduzeća koja su važna za rusku vojsku, a koja su svakodnevna meta ukrajinskih dronova.

Glas javnosti/R02S/RIA Novosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR