Glas Javnosti

VELIKI UKRAJINSKI NAPAD NA RUSKE AERODROME: Dronovi pokušali da unište i bazu strateških bombardera (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina je u noći između četvrtka i petka prema nezvaničnim informacijama dronovima napala tri ruska vojna aerodroma!

Na meti se našao aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti koga je prema navodima pojedinih ruskih vojnih blogera napalo više od 40 bespilotnih letelica. Svedoci navode da je odjeknulo više od 60 eksplozija. Morozovsk je udaljen oko 300 kilometara od ukrajinske granice.

Na aerodromu se navodno nalaze bombarderi Su-24 i Su-34.


- Došlo je do najvećeg do sada naleta dronova na aerodorm u Morozovsku odakle poleću taktički bombarderi koji nose vazdušne bombe. Za sada nije poznato da li su avioni pogođeni - navodi ukrajinski portal Strana.

Pojedini kanali na Telegramu navode da je pogođena i trafostanica u Rostovskoj oblasti i da je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.


Jedan dron je navodno oboren iznad Saratovske oblasti i pretpostavlja se da je meta bio aerodrom Engels odakle poleću strateški bombarderi. Aerodrom je inače oko 700 kilometara udaljen od ukrajinske granice.

Ruske vlasti su potvrdile i napad na Jeisk u Krasnodarskom kraju gde se takođe prema nezvaničnim informacijama nalazi vojni aerodrom. Aerodrom je udaljen oko 150 kilometara od ukrajinske granice.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su 53 ukrajinska drona tokom prethodne noći napala mete u nekoliko oblasti. PVO je presrela 44 drona iznad Rostovske oblasti i šest iznad Krasnodara, a po jedan iznad Saratova, Kurska i Belgoroda.

Za sada nema informacijama o šteti.


Glas javnosti/Ag.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR