Glas Javnosti

RUSI OBORILI UKRAJINSKI SU-25: Ofanziva na istoku zemlje, Ukrajinci povratili ove delove terirotije

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) oborili su ukrajinski jurišni avion Su-25 u Hersonskoj oblasti, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, javlja agencija RIA Novosti.

"Ruski sistemi PVO u rejonu naselja Červonji Jar, Hersonska oblast, oborili su u vazduhu Su-25 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga. Takođe, uništene su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad naselja Vladimirovka, a presretnuto je 12 raketa višecevnog raketnog sistema Smerč u oblasti Kamenka Donjecke Narodne Republike", rekao je Konašenkov.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine saopštile su da su ofanzivom vratile kontrolu nad četiri naselja u Harkovskoj oblasti.


Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je na Fejbuku da su pod ukrajinskom kontrolok naselja Verhnja Rohanka, Ruska Lozova, Slobidske i Prilesne, javlja dopisnik Ukrinforma.

Taj portal navodi da su u međuvremenu ruske trupe nastavile da "sprovode potpunu oružanu agresiju i ofanzivne operacije u istočnoj operativnoj zoni", a da je ruska vojska izvodila vazdušne i artiljerijske udare na grad Harkov.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR