Glas Javnosti

ŽESTOKE BORBE U DONBASU! Snage DNR I LNR napreduju, Ukrajinci se povlače i nose ranjene drugove (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Narodna milicija DNR je u međuvremenu nastavila sa napadima na položaj neprijatelja zajedno sa kolegama iz Oružanih snaga Rusije. U Ugledaru i drugim naseljima u regionu i dalje se vode žestoke borbe. Prema izveštaju vojnog resora republike, juče su u borbama sa donjeckim borcima poginula 52 ukrajinska nacionalista.

Ministarstvo državne bezbednosti Donjecke Narodne Republike privelo je službenika Specijalne posmatračke misije OEBS-a koga sumnjiče za špijunažu, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

Kako je precizirano, reč je o pomoćniku za pitanja bezbednosti, državljaninu Ukrajine Vadimu Goldi.

Ističe se da je privedeno lice delovalo po nalogu službenika za bezbednost OEBS-a Amana Ahmedzjanova i stranih obaveštajnih službi, te da je prikupljalo i predavalo informacije o lokaciji vojnika Narodne milicije DNR i industrijskim objektima, uključujući državne i vojne.

Protiv Golde je pokrenut krivični postupak.

Iz Donbasa svakodnevno stižu snimci napredovanja ruske vojske ali  i zarobljenih ukrajinskih oružanih snaga. Na jednom od njih vide se ukrajinski vojnici koji se kreću u koloni i nose ranjene saborce.
 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR