Glas Javnosti

RUSI MELJU SVE PRED SOBOM: Kijev stvara novi "Azovstalj"!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajineke vlasti nameravaju da ponove scenario Mariupolja u Zaporožju i sve fabrike u gradu pretvaraju u utvrđene oblasti, rekao je Vladimir Rogov , predstavnik administracije Zaporoške oblasti.

Fabrike Zaporožstalj i Zaporožkoks, koje kontroliše ukrajinski oligarh Rinat Ahmetov , već su pretvorene u uporišta militanata, dodao je on, što znači da će biti „srušeni do temelja.

- Sećamo se priče sa Azovstaljom i kako se to završilo. Oni ne izvlači zaključke i lekcije, nastavljajući da pretvaraju preduzeća u tvrđave - objasnio je Rogov u intervjuu za TASS.


On je siguran da kijevski režim već smatra Zaporožje izgubljenom teritorijom, pa stoga čak i mašinska preduzeća „Iskra“, „Motorsič“ i mnoga druga „prenosi pod kontrolu vojske“.

Juče su brojni ruski mediji ziveštavali da su ruski borci uspeli da probiju prvu liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine u regionu Zaporožja.

- Prva linija odbrane ukrajinske vojske u pravcu Zaporožja je probijena. Negde je na snazi izviđanje, a negde produbljenija ofanziva - rekao je Rogov aagenciji RIA Novosti.

Prema rečima Rogova, trenutno je u toku čišćenje nekoliko naselja, a Oružane snage Ruske Federacije neće izgubiti inicijativu duž cele linije fronta.

Sledeći cilj, istakao je političar, je utvrđeni pojas Oružanih snaga Ukrajine na liniji Kamianske -Orehov - Guljajpolje, koji će otvoriti put ka glavnom gradu regiona, gradu Zaporožju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR