Glas Javnosti

ROGOZIN: Srbi su moja braća

Svet
Autor: Glas javnosti

Ceo ovaj rat je izbio zbog Anglosaksonaca, kaže ruski političar i diplomata koji je bio ranjen na frontu u Specijalnoj vojnoj operaciji.

Često razmišljam o teškoj sudbini Srba, Srbije, ali i o ponosnoj istoriji, lično se ponosim vama, poručuje ruski političar i diplomata Dmitrij Rogozin.

"U Donbasu, odmah posle Nove godine neočekivano sam sreo srpske dobrovoljce. Prepoznali su me, grlili smo se i dugo pričali. Srbi su moja braća i time je sve rečeno", kaže Rogozin u intervjuu za portal In4s.

Iako je ranjen u Specijalnoj vojnoj operaciji, Rogozin se uspešno oporavio. Kaže da nema sumnje da će Rusija pobediti, ali je samo pitanje vremena i cene koju će platiti.


"Ceo ovaj rat je izbio zbog Anglosaksonaca, koji su Ukrajinu prvo nahuškali na sopstveno rusko stanovništvo, protiv Donbasa i Krima, a zatim protiv Rusije koja je pritekla u pomoć svojim sunarodnicima", pojašnjava Rogozin.

Ukazuje na to da je čak i Pravoslavna crkva u Ukrajini podvrgnuta oštroj represiji, sveštenici i vernici su proterani iz crkava, Kijevsko-pečerska lavra je oduzeta i data "polukatolicima i polusatanistima".

"U malom gradu Berdjansku, koji smo oslobodili u Zaporoškoj oblasti, pre našeg dolaska otvoreno je delovalo više od 30 sektaških organizacija. Dakle, u Ukrajini imamo posla sa demonima, iza kojih stoje oni koji su bombardovali Jugoslaviju 1999. godine", upozorava Rogozin.

Dodaje da je situacija na frontu složena, neprijatelj pokušava da ide u kontranapad, a ne štite svoje vojnike.


O situaciji u Ukrajini kaže da ništa u njoj nije građeno posle SSSR-a, te da putevi nisu ni sanirani od sovjetskih vremena.

"Mi smo međutim okupaciju započeli izgradnjom novih puteva i stambenih blokova. Sve ćemo ponovo izgraditi, jer ovde nema šta da se obnavlja. Što se tiče prirode, lepa je kao cela ruska zemlja. Ovde ćemo doneti opremu i mineralna đubriva, ostvarićemo dobre prinose. Gradićemo nove škole i bolnice, vratićemo normalan život. Za nas ne postoji drugačiji put", poručuje Rogozin.

Na pitanje kako vidi budućnost odnosa Rusije i Zapada, Rogozin kaže da Zapad neće opstati u sadašnjem obliku, te da je o takvim odnosima u budućnosti teško govoriti pogotovo što se Rusija okreće Istoku.

"Budućnost svetske civilizacije će biti tamo. A zapadne zemlje će pritiskati migrantima iz Severne Afrike, Bliskog istoka i Kine. Evropa je jako degradirana, mislim da će je dokrajčiti homoseksualci i migranti", smatra ruski diplomata.

Govoreći o tome što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji kaže da se ne ljuti na Crnogorce, te da sankcije prema njemu nije uveo narod, već vlast koju je korumpirao Zapad.

"Svojoj braći Crnogorcima pružam ruku prijateljstva i ljubavi. Nadam se da će ova spolja nametnuta odluka uskoro biti revidirana i da ću moći da dođem u otadžbinu svojih predaka – Crnu Goru. Nadam se da će patriotske snage Crne Gore ispraviti brojne greške svojih prethodnika", poručuje Rogozin.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR