Glas Javnosti

BIZARAN POKLON I BRUTALNA PORUKA: Rogozin francuskom ambasadoru poslao šrapnel granate koji mu je izvađen iz kičme! DAJTE MAKRONU!

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši šef Roskosmosa i šef specijalnog odreda vojnih savetnika „Carski vukovi“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen u Donbasu, poslao je fragment granate koja je izvađena iz njegovog vrata ambasadoru Francuske u Rusiji Pjeru Leviju, uz propratno pismo, prenosi RIA Novosti.

Ranije je Istražni komitet naveo da je hotel u Donjecku u kom je Rogozin 21. decembra ranjen, mogao biti granatiran vatrom iz francuskih haubica Cezar.

Pismo i fragment granate predati su u sredu stražarima u rezidenciji francuskog ambasadora u Moskvi.

U propratnom pismu Rogozin je napisao:

"Sa zadovoljstvom se sećam naše komunikacije, zajedničkih putovanja na Borodinsko polje i Bajkonur. Tada smo mnogo i često razgovarali o perspektivama rusko-francuske političke i ekonomske saradnje. Nažalost, stav vaše zemlje i zemalja NATO-a dovela je do tragičnog raspleta. Reči i dela Francuske su se čudesno razišli u suprotnim pravcima.


Zvanični Pariz je izdao stvar velikog de Gola i postao jedna od najkrvožednijih država u Evropi. Vaša zemlja se potčinila diktatu Vašingtonai postala marionetska država po uzoru na Višijevu vladu, služeći najnižim instinktima nacista. Sa bolom pišem o tome, jer sam oduvek voleo francusku istoriju, poznajem jezik i kulturu Francuske, poštujem sećanje na slavna dela kada su se Rusi i Francuzi zajedno borili protiv zajedničkih pretnji“, piše Rogozin.

On je podsetio da je nedavno, kao posledica podlog terorističkog akta u Donjecku, teško povređen.

„Samo zahvaljujući velikoj veštini i strpljenju ruskih vojnih i civilnih lekara ponovo sam živ i skoro zdrav. U ovoj koverti, uz moje pismo, vidite fragment granate koja je ispaljena iz francuske samohoddne haubice od 155 mm Cezar. Probila mi je desno rame i zaglavila se u peti vratni pršljen, na samo milimetar od toga da me ubije ili me učini nepokretnim invalidom“, navodi se u pismu.

Rogozin napominje da je ova granata koju je ispalila francuska haubica ubila dvojicu njegovih mladih prijatelja, ostavljajući njihove žene kao udovice, a decu kao siročad.

"Ovi momci su pratili tebe i mene na putovanju u Bajkonur, rukovali ste se sa njima. Sada ih ubija oružje koje je Ukrajini vaša zemlja isporučila".

Obraćajući se ambasadoru, Rogozin je izrazio nadu da on razume meru svoje lične odgovornosti za ova ubistva. "Molim vas da fragment koji su mi hirurzi izvadili iz kičme prosledite francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, i recite mu da niko neće izbeći odgovornost za ratne zločine Francuske, SAD , Velike Britanije, Nemačke i drugih zemalja NATO u Donbasu“, napisao je Rogozin.

Kako je 22. decembra postalo poznato, hotel u Donjecku, u kome je živela grupa vojnih savetnika, uključujući Rogozina, koji je bio na njenom čelu, našao se pod vatrom ukrajinskih trupa,.

Glas javnosti/RIA Novosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR