Glas Javnosti

RODITELJI OČAJNI NAKON PUCNJAVE U TEKSASU : Imale su samo ove reči koje kidaju dušu

Svet
Autor: Glas javnosti

Havijer Kazares rekao je za The Washington Post da je stigao u školu Rob ubrzo nakon što je čuo da se nešto dešava u školi njegove ćerke.

Otac žrtve masovne pucnjave u Osnovnoj školi u Juvaldeu, Teksasu, rekao je da su on i drugi roditelji želeli da upadnu unutra i izbave svoju decu kada su čuli pucnje iznutra.

Kako je rekao, ubrzo mu se kod ulaznih vrata zgrade pridružilo nekoliko drugih muškaraca, čija su deca takođe bila u školi.

- Bilo je pet ili šest očeva, čuli smo pucnje, a policajci su nam govorili da se pomerimo nazad. Nismo brinuli o sebi, želeli smo da upadnemo u zgradu. Govorili smo "idemo", bili smo zabrinuti, želeli smo da izbavimo naše bebe - rekao je on.

The Washington Post je preneo da je nekoliko sati kasnije Kazares saznao da je njegova ćerka, Džeklin Kazares (9), upucana i ubijena. Ona je jedna od 19 dece koje je ubio tinejdžer Salvador Ramos.


On je rekao da je policija bila spora i nespremna.


Prema rečima direktora odeljenja za bezbednost javnosti Teksasa, Stivena Mekroua, napadač je bio u školi između 40 i 60 minuta, pre nego što su policajci ušli na silu i ubili ga prenosi Telegraf

Na snimcima koji se se proširili društvenim mrežama vidi se kako se roditelji i drugi odrasli sukobljavaju sa policijom ispred škole, tražeći od njih da uđu unutra i uhvate napadača ili im dozvole da sami uđu unutra.

Policija još uvek ne zna koji motiv stoji iza ove strašne tragedije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR