Glas Javnosti

KO JE UBICA IZ TEKSASA: Tinejdžer par dana pre napada pokazivao oružje u školi, niko nije reagovao (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Mladić iz Uvaldea u Teksasu ubio je najmanje 18 dece u školi i još dvoje nastavnika. Njegovo ime je Salvador Ramos.

Bivši drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa, rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio "blizak" sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Xbox zajedno.

- Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga brate, šta će ti ovo?, odgovorio je nemoj da brineš o tome. Nastavio je da mi šalje poruke tipa izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao - rekao je Ramosov prijatelj, preneo je CNN.
Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

- Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju - dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox.

Napad u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu, mahom nastanjenom latino stanovništvom, najteži je zločin u američkim školama od decembra 2012. godine, kada je naoružani napadač ubio 20 dece i šestoro odraslih u osnovnoj školi Sendi Huk, u Njutaunu, u Konektikatu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR