Glas Javnosti

RJABKOV: Amerika potkopava BRIKS

Svet
Autor: Glas javnosti

Zbog sve većeg pritiska zapadnih zemalja i njihove primene nelegalnih sankcija, postoji potreba da se BRIKS udalji od monopola američkog dolara, naglasio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova.

Vašingtonu se ne dopada ništa što je van njegove kontrole i zato iza kulisa radi na potkopavanju BRIKS-a, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov na otvaranju Akademskog foruma BRIKS-a.

"Radi se na potkopavanju BRIKS-a, remećenju projekata i komplikovanju aktivnosti njegovih institucija", naveo je zamenik ministra.

Prema njegovim rečima, BRIKS sarađuje sa moćnim državama koje nisu novajlije u međunarodnim poslovima i za koje diktatura i pokušaji SAD da sačuvaju svoju hegemoniju nisu zagonetka.

U kontekstu sve većeg pritiska zapadnih zemalja i njihove primene nelegalnih sankcionih mera, očigledna je potreba da se BRIKS udalji od monopola američkog dolara, naglasio je Rjabkov.


Rjabkov je prokomentarisao i tvrdnje Pentagona da je Rusija navodno izvela protivsatelitski uređaj u nisku orbitu Zemlje, rekavši da je reč o informacionoj prevari i da je Moskva protiv postavljanja ofanzivnog oružja u orbitu Zemlje.

"Amerikanci mogu da govore šta hoće, ali naša politika se ne menja. Da su zaista zainteresovani za jačanje bezbednosti, uključujući i kosmičke aktivnosti, mogli bi da preispitaju svoj destruktivni pristup prema ruskim predlozima u ovoj oblasti i pre svega na naš predlog da se napravi sporazum o sprečavanju trke u naoružanju u svemiru", rekao je Rjabkov.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR