Glas Javnosti

PESKOV: Rusija je za dvodržavno rešenje između Palestine i Izraela

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija se zalaže za regulisanje situacije između Izraela i Palestine na osnovu dvodržavnog rešenja, ova pozicija je dosledna i transparentna, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovarajući na pitanje o nameri niza evropskih zemalja da priznaju Palestinu.

„Podsećam da je Ruska Federacija pravni naslednik SSSR-a. SSSR je u završnoj fazi svog postojanja upravo priznao državu Palestinu. I to se apsolutno uklapa u odgovarajuće rezolucije Saveta bezbednosti UN i pristup zasnovan na dvodržavnom rešenju. Mi smo pravni naslednici SSSR-a i nastavljamo svoju doslednu i transparentnu poziciju u ovoj oblasti“, objasnio je Peskov.


Norveška vlada objavila je ranije da je odlučila da zvanično prizna Palestinu kao državu. Odluka stupa na snagu 28. maja. Nakon toga, istu odluku objavile su vlasti Irske i Španije.
Evropske države koje priznaju nezavisnost Palestine su: Bugarska, Mađarska, Kipar, Malta, Poljska, Rumunija, Slovačka, Srbija, Češka i Švedska. Palestinu su kao nezavisnu državu priznale 143 od 193 zemlje Ujedinjenih nacija, uključujući Rusiju.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR