Glas Javnosti

REDITELJ KVENTIN TARANTINO PIŠE NOVU KNJIGU

Svet
Autor: Glas javnosti

Legendarni reditelj Kventin Tarantino, koji je javnosti obećao da će njegov deseti film biti i poslednji, vredno radi na svojoj novoj knjizi.

Svestrani umetnik, koji je prošle godine objavio roman "Bilo jednom u Holivudu" sledeću knjigu objaviće 25. oktobra.
Reč je o delu "Cinema Speculation" koje sadrži filmske kritike i eseje o sedmoj umetnosti u vezi sa sedamdesetim godinama prošlog veka.
- Tarantino je verovatno jedan od najinformisanijih ljubitelja filma. Godinama je govorio o tome da bi u jednom trenutku mogao potpuno da se okrene pisanju knjiga o filmovima. Sada, sa "Cinema Speculation", to je i započeo - stoji u saopštenju izdavača.
Knjiga o ključnim američkim filmovima iz sedamdesetih, najavljena je i kao akademsko štivo i kao zabavan, pa čak i duhovit udžbenik, piše Indie Wire.

- Istovremeno je filmska kritika, teorija filma, istorija sedme umetnosti i memoari, a napisana je jedinstvenim stilom koji će prepoznati svi ljubitelji "Uličnih pasa" i "Petparačkih priča" - dodaje se u saopštenju.
Tarantinov roman "Bilo jednom u Holivudu" je nastao na osnovu njegovog istoimenog hit-filma iz 2019.godine sa Margo Robi, Leonardom Dikapriom i Bredom Pitom u glavnim ulogama.
Takođe, reditelj je nedavno objavio da pokreće novi podkast sa prijateljem i kolegom Rodžerom Everijem koji će se baviti filmovima na video kasetama.
Naime, Tarantino je kupio prodavnicu video kaseta "Video Archives" zajedno sa njihovom kolekcijom, a sada će to filmsko blago zajedno sa Everijem približavati ljubiteljima filma.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR