Glas Javnosti

Autorka knjiga "KAKO UBITI SVOGA MUŽA" optužena ni manje ni više nego za UBISTVO MUŽA

Svet
Autor: Glas javnosti

Nensi Krempton-Brofi (71), autorka eseja "Kako ubiti svog muža", osuđena je za ubistvo i to svog supruga. Preti joj doživotna robija, a da li će joj sudija odrediti takvu kaznu znaće se 13. juna kada je zakazano izricanje presude.

Porota sačinjena od sedam žena i petorice muškaraca, proglasila je Nensi krivom za ubistvo drugog stepena. Posle dva dana većanja, oni su odlučili da je Nensi pucala i usmrtila supruga Danijela Brofija (63). 

 Brofi, inače profesionalni kuvar, umro je 2. juna 2018. kada je upucan na putu do posla.

Fotografije i snimci iz sudnice svedoče da Nensi nije imala nikakvu posebnu reakciju kada je saopšteno da je proglašena krivom za smrt muža na suđenju u Portlandu, a tim njenih advokata je najavio da će podneti žalbu na presudu.  Prema rečima tužitelja, Nensi je muža umsrtila zbog novčanih problema i njegove poslise životnog osiguranja. Ali, ona tvrdi da to nije istina i ne samo da nije imala motiva da ubije muža, nego i da su finansijski mogli da pokriju sve troškove njegovim penzionim fondom.

Jedan od dokaza je i to što je spisateljica posedovala pištolj identičan onom koji je korišćen za ubistvo njenog muža a sigurnosne kamere su je zabeležile na putu do kulinarskog instituta gde je kobnog dana išao njen muž. Policija nikada nije pronašla oružje kojim je zločin počinjen. 

Tokom svedočenja ona je rekla da je slučajno bila u blizini radnog mesta njenog muža kao i da je pištolj kupila samo zato što joj je trebao zbog pisanja. Imače, Nensi se i proslavila po serijalu knjiga u kojima detaljno opisuje kako da ubijete muža a da ne budete uhvaćeno. 


 Knjige međutim, nisu bile sastavni deo sudskog procesa jer ih je objavila 2011. i od tada nije pisala o tome.

Nensi je u zatvoru od septembra 2018. a u junu će biti poznato koliku će tačno kaznu dobiti. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR