Glas Javnosti

RAT NA POMOLU? Rusi rasporedili AVIONE U BELORUSIJU!

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija prebacuje savremene lovce Su-35S na aerodrome u Belorusiji gde će učestvovati na vojnim vežbama, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi Sputnjik

-Posade višenamenskih lovaca Su-35S Istočnog vojnog okruga, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države, nastavljaju sa prebacivanjem na aerodrome u Belorusiji. Tokom leta, posade vrše međusletanja na aerodrome Centralnog i Zapadnog vojnog okruga kako bi se pripremili za sledeći let i odmorila posada, saopštili su u resoru.

Nakon dolaska u republiku lovci će stupiti na borbeno dežurstvo u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države. Rute letova Su-35S su sastavljene sa minimumom međusletanja i uz uzimanje u obzir vremenske uslove duž cele rute.Podsetimo, provera snaga reagovanja Savezne Države odvijaće se u dve faze. Prva faza trajaće do 9. februara i u okviru nje je planirana realizacija zadataka obrazovanja vojnih grupa u kratkom vremenskom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, državne granice u vazdušnom prostoru i to u okviru jedinstvenog regionalnog PVO sistema Belorusije i Rusije.

Biće izvršena provera gotovosti snaga PVO za zadatke zaštite važnih objekata na teritoriji Belorusije.Tokom druge faze od 10-20. februara biće održava zajednička vežba Saveznička odlučnost 2022.

BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU PARAZITI

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR