Glas Javnosti

PUTNIK ZARAŽEN KORONOM PREMINUO U AVIONU: Niko nije primetio da nije živ

Svet
Autor: Glas javnosti

Posada jednog putničkog aviona, koji je leteo iz Istanbula do Hamburga, prilikom sletanja otkrila je smrt jednog putnika, za kojeg se ispostavilo da je bio zaražen korona virusom.

Nakon što su svi putnici napustili avion posle sletanja na aerodromu Hamburg jedan putnik je ostao na svom mestu, pa je posada, prema pisanju dnevnika „Velt“ tek tada primetila da je on preminuo.

Ovaj slučaj se dogodio 25. oktobra, ali je tek sada dospeo u javnost.

Radi se o jednom 51-ogodišnjem putniku, koji je samostalno ušao u avion u Istanbulu, i seo na svoje mesto u avionu.

On je, prema medijima, imao više raznih bolesti, od kojih je, uz koronu, i preminuo.Tokom leta njegovu smrt niko nije primetio.

"On je sam putovao, i sedeo je na mestu do prozora. Verovatno se naslonio glavom na prozor i zatvorio oči, zbog čega su svi mislili da spava”, kazala je policija dnevniku “Špigel”.

Prema dveniku „Hamburger Abendblat“, umrli putnik je imao akutnu infekciju korona virusa.

Zbog ove činjenice nemačke vlasti pokrenule su trasiranje kontakata pacijenta.

Postavlja se pitanje kako je putnik zaražen koronom mogao da uđe u avion.

Naime, trenutno je za putovanje iz rizičnih zemalja, a u te spada i Turska, za ulazak u Nemačku potrebno da lice poseduje sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovid-19 ili negativan test.

On je, zaražen, mogao da uđe u avion uz sertifikat o vakcinaciji, pošto nije predviđeno merenje temperature na većini aerodroma, što bi možda otkrilo njegovu infekciju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR