Glas Javnosti

PUTIN ZAGRMEO: Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini - UDAR ĆE BITI MUNJEVIT

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako je istakao, Moskva će u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne poseduju njeni protivnici.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da su donete sve odluke po pitanju munjevitog udara u slučaju pretnje strateškoj bezbednosti Rusije.

"Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera" – udar će biti munjevit, upozorio je ruski lider.



Kako je istakao, Moskva će u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne poseduju njeni protivnici.

Da podsetimo, Putin je pre dva dana izjavio da instruktori stranih obaveštajnih službi, uključujući i CIA, savetuju Službu bezbednosti Ukrajine da preduzima atentate protiv viđenijih Rusa, uključujući i novinare.

Putin je kazao da je Federalna služba bezbednosti razbila grupu koja je planirala da ubije poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova.



"Federalna služba bezbednosti je zajedno sa Istražnim komitetom Ruske Federacije privela grupu članova neonacističke terorističke organizacije "Nacionalsocijalizam/Bela moć". U pitanju su  državljani Rusije koji su planirali, po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine, ubistvo javne ličnosti, poznatog novinara Vladimira Solovjova" - saopštili su iz FSB tokom sastanka odbora Generalnog tužilaštva Ruske Federacije.

Takođe, ruski predsednik ističe da tamošnje službe znaju imena agenata CIA koji savetuju ukrajinske neonaciste.


On je istakao da su tokom operacije u Ukrajini otkrivene nove činjenice o grubom kršenju međunarodnog prava od strane neonacista i stranih plaćenika. Kako je naglasio reč je o ubistvima civila, korišćenju ljudi, uključujući decu, kao živog štita i drugim zločinima.

Putin je ovo izjavio na sednici odbora Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, pišu Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR