Glas Javnosti

OGLASIO SE ZELENSKI: Rusija stoji iza EKSPLOZIJA! To je poruka za Moldavce

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da ruske specijalne službe stoje iza serije eksplozija u proruskom otcepljenom regionu Moldavije.

Istakao je da Rusija pokušava da destabilizuje taj region kroz vojnu aktivnost u Pridnjestrovlju.

„Ovo je samo jedan od koraka Ruske Federacije. Ovo se dešava da se destabilizuje taj region i ugrozi Moldavija“, rekao je Zelenski na konfereniji za novinare u Kijevu. „Ovo pokazuje šta će se dogoditi ako Moldavija podrži Ukrajinu“, dodao je on.


Ukrajina je poslednjih dana optužila ruske trupe za ispaljivanje projektila i izvođenje operacija u Pridnjestrovlju.

Na pitanje o broju ruskih vojnika prisutnih u Pridnjestrovlju Zelenski je rekao da su ukrajinske oružane snage "spremne i ne plaše se" da se nose sa novim frontom vojne invazije.


"Što se tiče pojedinih ruskih trupa koje su stalno prisutne na privremeno okupiranoj teritoriji - tako je već mnogo, mnogo godina. Znamo da su u pripravnosti, samo čekaju naređenje", rekao je Zelenski.

Vlada nepriznatog Pridnjestrovlja je zbog najnovijih dešavanja objavila "crvenu uzbunu za terirozam".

Pridnjestrovlje - koje se graniči sa Ukrajinom - je otcepljeni region Moldavije koji nije zvanično priznat kao nezavisna država. Ovaj region je doživeo nekoliko napada poslednjih dana. Dve radio antene su uništene. Napadnuta je i vojna jedinica. Ministarstvo državne bezbednosti je navodno gađano granatama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR