Glas Javnosti

PUTIN SE OBRATIO POSLE POKOLJA U MOSKVI: Platiće svako ko stoji iza terorista! U nedelju dan žalosti

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik Vkladimir Putin nazvao je masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi "varvarskim napadom".

Putin je izrazio zahvalnost spasilačkim službama koje su učinile sve da spasu što više života i izrazio saučešće porodicama žrtava.

- Napadači su krenuli ka Ukrajini gde ih je čekao siguran prolaz. Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identifikovaćemo i kazniti sve odgovorne. Kriminalci su hladnokrvno ubijali Ruse i pucali u Ruse iz neposredne blizine kao nekada nacisti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada - rekao je Putin.

"Kao nekad nacisti, zamislili su da izvrše demonstrativno pogubljenje. Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista ko je spremio taj udar po Rusiji i po našem narodu", rekao je Putin.


Ruski lider je proglasio nacionlanu žalost u Rusiji u nedelju. 

„Dvadeset četvrti mart proglašavam danom nacionalne žalosti“, rekao je Putin.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. Najmanje 143 osobe su ubijene, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih.

Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR