Glas Javnosti

Putin rekao da je budućnost Rusije Daleki Istok i Arktik

Svet
Autor: Glas javnosti

Razvoj Dalekog istoka nije započet slučajno, a trendovi u razvoju svetske ekonomije su takvi da prodajna tržišta i partnerstva u najširem smislu te reči, uključujući i tehnološka, postaju sve interesantnija, izjavio je ruski predsednik.

Razvoj Dalekog istoka i Arktika je važan faktor u razvoju Rusije, budući da je budućnost zemlje u tim regionima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo zemlje počelo je da se bavi razvojnim projektima za Daleki istok još početkom 2000-ih, a aktivnije od 2013. godine. 

"Obraćali smo pažnju na ovo, i obraćaćemo pažnju, jer to je budućnost Rusije. Isto je i s Arktikom. Tu su logistika, proizvodnja, mineralni resursi. Potrebne su nam da razvijamo te teritorije", kazao je Putin za kanal "Rusija 1".


Putin je istakao da Rusija jača u svim oblastima, uključujući i ekonomiju, koja je na petom mestu u svetu.

"Jačamo državu u svim pravcima, a prvi od njih je ekonomija", istakao je.

Ruski predsednik je istakao da je Daleki istok jedan od najvažnijih regiona zemlje.


"Daleki istok zauzima ogromnu teritoriju, koja je slabo naseljena i gde živi ukupno 12 miliona stanovnika. A Azija se danas razvija brzinom kojom se ne razvija nijedan region u svetu, mada su važni i trendovi tog razvoja", naglasio je.

Putin je naglasio i da razvoj Dalekog istoka nije započet slučajno, kao i da su trendovi u razvoju svetske ekonomije takvi da prodajna tržišta i partnerstva u najširem smislu te reči, uključujući i tehnološka, postaju sve interesantnija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR