Glas Javnosti

PUTIN NAREDIO: Moraju da se spreče napadi na teritoriju Rusije

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je danas tokom razgovora sa liderom Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisom Pušilinom da jedan od prioriteta vojske mora biti sprečavanje napada na teritoriju Ruske Federacije.

Pušilin je potvrdio da je DNR pojačala rad protivvazdušne odbrane u regionu i dodao da se, kao rezultat, broj napada na teritoriju ove oblasti dvostruko smanjio.

Rusija u Ukrajini ima posla sa režimom koji je okrutan, ne samo prema ruskim građanima, već i prema svojim, kazao je Putin u razgovoru sa Pušilinom u Kremlju.

"Ukrajinska vojska je samo na jednom delu fronta nedavno ubila 14 svojih vojnika, koji su se predali. Bilo je već kasno i naši su ostavili tamo sa njima nekoliko ljudi. Nisu ih ni čuvali. Trebali su jutros da ih izvedu iz zone borbe. Neprijatelj je ispalio 300 granata na jedno mesto i ubio sve svoje vojnike. Nažalost, stradali su i naši, ali oni svoje ne štede. Njihovo ponašanje je krajnje cinično i okrutno. Ne štede svoje", rekao je on.


Prema rečima ruskog predsednika, ukrajinske snage treba držati što dalje od linije dodira, na distanci na kojoj ne mogu da nanesu štetu ruskoj vojsci i dodao da je zadatak vojske da se potpuno spreči granatiranje Donbasa.

I u razgovoru sa liderom Luganske Narodne Republike (LNR) Leonidom Pasečnikom bilo je reči o situaciji na frontu.


Prema rečima Pasečnika, situacija na teritoriji republike je trenutno relativno stabilna i kontrolisana, ali ipak napeta. Neprijatelj je mnogo ređe počeo da granatira teritoriju LNR, kazao je on.

"Iz nekog razloga ređe koriste HIMARS sisteme, a ako su ih ranije koristili protiv objekata u kojima su se nalazila vojna lica i skladišta sa raketnim i artiljerijskim oružjem, sada su to haotični udari, i sve češće ciljaju civilno stanovništvo", primetio je Pasečnik.

Jedan od poslednjih udara je bio Perevalsku u blizini autobuske stanice, nedaleko od benzinske pumpe, auto servisa, kazao je i dodao da nije jasno koji je cilj imala ukrajinska vojska.

Glas javnosti/RT Balkan

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR