Glas Javnosti

PUTIN: Moskva će stvoriti uslove da se rađa što više dece

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik sastao se sa porodicama, nagrađenima ordenom "Roditeljska slava" i ženama koje nose orden "Majka heroj" uoči Dana zaštite dece.

Za svako dete je najvažnija jaka porodica puna ljubavi, Rusija će nastaviti da stvara uslove da se u ruskim porodicama rađa što više dece, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa višedetnim porodicama i nosiocima ordena "Roditeljska slava" i "Majka-heroj" uoči Međunarodnog dana zaštite dece.

"Osnovni zadatak naše državne politike je rad na perspektivi i za budućnost. Sve odluke vlasti su na blago interesa porodica i dece koji mogu da budu sigurni u podršku države", poručio je ruski predsednik.


"Velika porodica i rađanje dece su težak rad koji se obavlja svakodnevno, ali deca su za roditelje najveća sreća", dodao je Putin.

Deci moraju da budu otvorene sve mogućnosti za ostvarenje svojih kapaciteta, poručio je Putin i naglasio da porodice sa troje i više dece bi trebalo da budu norma.

Predsednik Rusije održava video-konferencijski sastanak sa porodicama iz Moskve, Tjumena, Tomska, Donjecka, Lenjingradske oblasti, Krasnodarske i Kamčatske teritorije, Čuvaške i Čečenske republike.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR