Glas Javnosti

PROMENIO MIŠLJENJE: Šolc sada podržava napad Ukrajine na Rusiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemački kancelar Olaf Šolc, koji je bio protiv toga da se Ukrajini dozvoli da izvodi napade na teritoriju Rusije zapadnim oružjem, sada podržava tu ideju, piše „Politiko“, pozivajući se na izvor dobro upoznat sa stavom nemačke vlade.

„Osoba upoznata sa stavom nemačke vlade tvrdi da Šolc zagovara upotrebu zapadnog oružja za napade unutar Rusije“, navodi „Politiko“.

Prema pisanju američkog lista, izvor nije pružio druge detalje.

Prema pisanju portala „Tagesšau“, nemački kancelar Olaf Šolc odbio je 28. maja pozive da se Ukrajini dozvoli da izvodi napade na teritoriju Rusije zapadnim oružjem. On je istakao da je cilj nemačke politike prema Ukrajini da spreči izbijanje „velikog rata“.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavljaju „igranje vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, uključujući ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

U Kremlju su izjavili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR