Glas Javnosti

PUTIN MORA HITNO NA OPERACIJU: Britanski mediji tvrde: Predsednik Rusije boluje od karcinoma, evo ko će ga menjati

Svet
Autor: Glas javnosti

Samo nekoliko dana nakon glasina o zdravlju Vladimira Putina i navodnoj Parkinsonovoj bolesti, pojavila se nova priča koja se širi društvenim mrežama, naime ruski lider Vladimir Putin će navodno biti primoran da danima odustane od kontrole rata u Ukrajini jer će navodno ići na operaciju raka, tvrdi insajder iz Kremlja.

Nepotvrđene tvrdnje iznete su na Telegram kanalu General SVR, gde je takođe rečeno da će Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije, zameniti svog lidera tokom njegovog prinudnog odsustva, prenose britanski Dejli mejl i Ekspres.

Patrušev (70) smatra se ključnim arhitektom dosadašnje ratne strategije - i čovekom koji je ubedio Putina da je Kijev preplavljen neonacistima.


Ove, nepotvrđene tvrdnje pojavile su se na popularnom Telegram kanalu General SVR, koji navodi da je njegov izvor dobro pozicionirana ličnost u Kremlju.

On je navodno odložio operaciju, koja se sada neće održati pre obeležavanja Dana pobede koja će se održati na Crvenom trgu 9. maja.

Telegram kanal je ranije pokretao pitanja o Putinovom zdravlju – posebno su tvrdili da ruski predsednik boluje od Parkinsonove bolesti pre 18 meseci.


U nedavnoj objavi na kanalu General SVR je napisano: „Ruski predsednik Vladimir Putin ima onkoloških problema, a najnoviji problemi identifikovani tokom njegovog nedavnog pregleda povezani su sa ovom bolešću.

Vest dolazi usred spekulacija da će Putin pokrenuti sveobuhvatni rat širom Ukrajine i narediti masovnu mobilizaciju vojno sposobnih muškaraca, što predstavlja značajan politički rizik.

Operacija je bila zakazana za drugu polovinu aprila, ali je odložena, tvrdi SVR, a prenosi Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR