Glas Javnosti

PUTIN ČESTITAO BAJDENU NOVU GODINU: Rusija i SAD pred mnogobrojnim izazovima

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija nikad nije bila izvor napetost u odnosima sa SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Rusija je preduzimala i preduzimaće korake, mere, potrebne za osiguranje njene bezbednosti", rekao je Peskov, komentarišući saopštenje Bele kuće da Rusija ne preduzima ništa da se smanji napetost u odnosima dve zemlje.

On je dodao da je Putin bio inicijator razgovora. "Želimo da razgovaramo. Smatramo da je samo putem razgovora moguće rešiti urgentne probleme kojih imamo u izobilju", naglasio je on.

Po njegovom mišljenju, ne postoji rizik da će rusko-američke konsultacije o bezbednostnim garancijama biti suspendovane nakon razgovora predsednika Rusije i SAD, večeras 30. decembra.
Na sajtu Kremlja je objavljena i čestitka predsednika Rusije Vladimira Putina američkom kolegi Džozefu Bajdenu. Između ostalog, navodi se da Rusija i SAD mogu i treba konstruktivno da sarađuju, ujedinjuju snage pred izazovima.
"Rusija i SAD, kao države, imaju posebnu odgovornost za međunarodnu i regionalnu stabilnost, mogu i treba konstruktivno da sarađuju, ujedinjuju napore pred mnogobrojnim izazovima i pretnjama sa kojima se suočava čovečanstvo", navodi se u pismu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR