Glas Javnosti

Prvo bankrot, a sada "buđenje". čuveni lanac ponovo otvara svoje prodavnice

Svet
Autor: Glas javnosti

Dollar Tree je saopštio da je zakupio 170 od 99 Cents Only prodavnica koje su van stečaja u Arizoni, Kaliforniji, Nevadi i Teksasu. Dollar Tree će ponovo otvoriti ove prodavnice sa sopstvenim proizvodima pod svojim brendom počevši od jeseni.

99 Cents Only“ je u aprilu podneo zahtev za bankrot i zatvorio svih svojih 370 lokacija.  Dva lanca su veoma različita, a najava je znak konsolidacije u maloprodajnoj industriji.

99 Cents Only je bio regionalni lanac i prodavao je namirnice. Dollar Tree, nacionalna kompanija sa uglavnom prigradskim lokacijama, prvenstveno nudi diskrecionu robu poput potrepština za zabave i kućnih potrepština. Dollar Tree je bio poslednji lanac prodavnica dolara koji je prodavao sve za 1 dolar pre nego što je 2021. povisio cene na 1,25 dolara i više.

Dollar Tree takođe poseduje Family Dollar, sa sedištem uglavnom u gradovima. „Porodično blago“ je posustao poslednjih godina i zatvara 975 prodavnica.


Kupovina 99 Cents Only zakupa iz stečaja daje Dollar Tree-u jeftiniji način za rast umesto izgradnje novih prodavnica i pomaže lancu sa sedištem u Virdžiniji da proširi svoj domet na Zapadnoj obali.

-Uprava je smatrala da su ove lokacije u osnovi dobre i da ih ima relativno malo, pa su iskoristili slabost konkurenata-napisao je Majkl Montani, analitičar.

Jedan izazov za Dollar Tree može biti veličina prodavnica od 99 centi.

Te prodavnice imaju u proseku oko 20.000 kvadratnih stopa, što je više nego dvostruko od tipičnog lanca prodavnica koje je imao Dollar.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR