Glas Javnosti

LE PEN: Makron će izazvati Treći svetski rat

Svet
Autor: Glas javnosti

Stav predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji je podržao ukrajinske napade na vojne objekte na teritoriji Rusije, još jedan je korak ka svetskom ratu, upozorila je lider francuske desnice iz Nacionalnog okupljanja Marin le Pen.

„Makron hoće da Francuska uđe u rat. Njegova izjava je dodatni korak ka ratu. Protivim se tome i smatram da će to da izazove kolosalni rizik po bezbednost naših građana“, izjavila je ona.

Le Penova je rekla da podržava samo isporuke obrambenog oružja Kijevu.

„Protivim se tome da se Ukrajini dozvoli da gađa ciljeve na ruskoj teritoriji oružjem koje isporučuje Zapad. To je mehanizam ulaska u treći svetski rat. Protivim se svemu što može da izazove rizik izbijanja svetskog sukoba u kojem bi Francuska bila na prvoj liniji fronta“, naglasila je ona.

Prema njenom mišljenju, neophodno je vratiti se pregovorima, a Makron umesto toga priprema javnost za objavu o slanju vojske u Ukrajinu.

„Neophodno je naći put ka dijalogu. Svako zna da pobeda neće biti vojna. Jedini put je pronalazak načina za pregovore. Ukrajini treba pružiti pomoć bez slanja vojske. Makron nas priprema na slanje vojske u Ukrajinu što je još jedan zabrinjavajuć potez. Ili ćemo konstatovati da pobeda neće biti vojna, ili nastavljamo u obliku Stogodišnjeg rata. Niko osim Ukrajine i Rusije to ne može da reši, ali neke zemlje mogu da pokušaju da zbliže svoje pozicije. Francuska to više ne radi“, zaključila je lider francuske desnice iz Nacionalnog okupljanja.

Podsetimo, predsednik Francuske Emanuel Makron založio se da se Kijevu da odobrenje da izvodi napade na vojne objekte na teritoriji Rusije odakle ruske snage gađaju ukrajinsku vojsku. Prema njegovim rečima, to nije eskalacija.


Predsednik Rusije Vladimir Putin je po tom pitanju rekao da predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, moraju biti svesni sa čime se igraju.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR