Glas Javnosti

PRETI LI NAM KRAJ SVETA? Papa Franjo šokirao SVET izjavama: "Seks je jedna od lepih stvari koje je Bog dao ljudskoj osobi!" Otkazuje Bibliju i predlaže stvaranje nove knjige!

Svet
Autor: Glas javnosti

Papa Franjo iznenadio je svet objavom da je Biblija potpuno zastarela i da joj trebaju korenske promene; tako se Biblija službeno ukida, a crkva najavljuje sastanak s visokim zvaničnicima kako bi se odlučilo o knjizi koja će se zameniti, kao i o naslovu i sadržaju.

 Neka imena se već razmatraju, a najverovatnije je "Biblija 2000".
 
"Ne možemo govoriti našoj publici u potpuno novom svetu sa starom knjigom starom nekoliko hiljada godina.  Gubimo učenike i trebalo bi nastojati modernizovati crkvu, prepisati Božiju reč, čak i ako je to samo Stari zavet, koji sadrži određene odlomke koje je najbolje ne ponavljati.” Istakao je papa.

 Vest je kao bomba odjeknula među najkonzervativnijim pristalicama koji veruju da papa Franjo ukida Bibliju i predlaže novu knjigu.


Naime, ovo i nije vest koja bi trebalo začuditi mnoge, sam Papa Franjo je u jednom dokumentarcu rekao da je svestan šta znači nebinarnost i da želi dobrodošlicu ljudima iz LGBT+ zajednice u crkvu, moglo bi se reći da ove radikalne promene i nisu novina kada je papa u pitanju. 

U dokumentarcu pod nazivom "Papa odgovara", koji je objavljen u sriedu, može se videti kako hvali i seks. Rekao je da je to "jedna od lepih stvari koje je Bog dao ljudskoj osobi".

U dokumentarcu Papi se postavljaju mnoga pitanja, uključujući i ona o LGBTQ pravima, pravima na abortus, porno industriji i seksu, osim ostalih.

"Seks je jedna od lepih stvari koje je Bog dao ljudskoj osobi. Seksualno se izraziti je bogatstvo. Dakle, sve što umanjuje stvarni seksualni izražaj umanjuje vas i iscrpljuje ovo bogatstvo", rekao je papa.


Ispitivali su ga o njegovom poznavanju nebinarnih ljudi. Kaže da zna šta je to i da su svi - pa tako i LGBT zajednica - dobrodošli u Katoličku crkvu.

"Sve su osobe deca Božja, sve osobe. Bog nikoga ne odbacuje, Bog je otac. I nemam pravo nikoga izbaciti iz Crkve."

Godine 2020. papa Franjo takođe je pozvao na priznavanje zakona o građanskim zajednicama koji bi pružili pravnu zaštitu istospolnim parovima.

Glas javnost//Thereisnews.com/Independent

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR