Glas Javnosti

PREMINULA NA OPERACIJI KRAJNIKA : Bivša mis Brazila u 27. godini napustila svet

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivša pobednica Mis Brazila iz 2018. godine Glejsi Korija umrla je u 27. godini nakon operacije krajnika. Intervencija je dovela do moždane smrti, potom i do dva meseca u komi, navodi se u izveštajima.

Porodica preminule misice tvrdi da je bilo medicinskih propusta tokom operacije koja je trebalo da bude rutinska kako prenosi DailyStar.

Kraljica lepote iz Make, u jugoistočnom Brazilu, umrla je 20. juna u privatnoj klinici nakon što je navodno pretrpela veliko krvarenje i srčani udar, samo nekoliko dana nakon operacije tonzilektomije prenosi Telegraf

Porodični sveštenik Lidijane Alves Oliveira je objasnio da je misica i posle pet dana kod kuće imala krvarenje.


Šta je potrebno znati prilikom problema sa krajnicima : 

Problemi sa krajnicima najčešće se javljaju kao česte upale krajnika, česte upale ušiju, otežano disanje na nos, hrkanje pri spavanju, slabije napredovanjem kod dece, slabiji apetit. Ako se ne uklone, mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Kako izgleda operacija :

Operacija krajnika spada u lakše, "rutinske" operacije. Kada se dijagnostikuje hronično zapaljenje krajnika i proceni se da je potrebna operacija, neophodno je uraditi kompletnu preoperativnu pripremu. Pošto ova operacije nije vitalna i hitna, pacijent se operiše samo kada nije u nekoj akutnoj infekciji.

Operacija se vrši u opštoj, klasičnoj endotrahealnoj anesteziji, koja je vrlo kratka i ne ostavlja nikakve posledice. Mogući rizik kod ove operacije je krvarenje, koje ako nije uočeno na vreme, može biti opasno. U rizike spadaju i infekcije i povreda mekog nepca.


Oporavak nakon operacije i trajanje

U postoperativnom toku pacijent ima bolove pri gutanju i pričanju, a moguće je da ima i povišenu temperaturu. Ovi problemi se rešavaju davanjem analgetika, koji smiruju bol i skidaju temperaturu.

Obično nakon operacije pacijent ima bol u grlu pri gutanju i pričanju. Zato u prvih sedam dana nakon intervencije uzima tečnu hranu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR