Glas Javnosti

Preko 5.000 studenata pozvano u rezervni sastav izraelske vojske

Svet
Autor: Glas javnosti

Univerzitet u Tel Avivu saopštio je da će svaki student koji sada služi kao rezervni vojnik u operaciji Gvozdeni mačevi odmah dobiti grant od 1.000 NIS (250 dolara) od Univerziteta.

Prema nedavnim podacima, preko 5.000 studenata TAU pozvano je od izbijanja rata 7. oktobra. Svi oni će dobiti stipendiju u narednih nekoliko dana kao znak zahvalnosti TAU-a za njihovo služenje u vojsci.


TAU namerava da da značajne dodatne grantove, posebno za one koji služe u borbama ili jedinicama za podršku u borbi. TAU će takođe pružiti dodatnu pomoć studentima u rezervi ili onima sa severa i juga Izraela koji se sada suočavaju sa trenutnim finansijskim problemima.


Odmah na početku rata, TAU je osnovao Fond za hitne slučajeve kako bi se olakšao ekonomski teret studenata, članova fakulteta i njihovih porodica, kao i za pomoć evakuisanima i široj zajednici. Fond velikodušno podržavaju TAU donatori iz celog sveta, predvođeni Fondacijom porodice Blavatnik.


U okviru pomoći Fonda za vanredne situacije, TAU je saopštio da su studenti koji borave u domovima koji su pozvani u rezervnu službu oslobođeni plaćanja kirije za mesec oktobar i novembar. TAU će takođe dodeliti stotine stipendija za pomoć u plaćanju kirije stanarima koji nisu pozvani, na osnovu socioekonomskih razloga.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR