Glas Javnosti

POSLE TURSKE I SIRIJE ZEMLJOTRES POGODIO I AMERIKU: Zabeležen snažan potres u regionu Bafalo (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Razoran zemljotres pogodio je južni deo Turske i severozapad Sirije jačine 7,8 stepeni Rihtera usled kojeg je, prema poslednjim procenama, poginulo više od 1.500 ljudi, dok je više od 5.000 osoba povređeno.

Nedugo zatim, detektovan je zemljotres i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, kako prenose pojedini američki mediji, izmeren je potres jačine 4,2 stepena Rihterove skale u regionu Bafalo, u zapadnom Njujorku, dok Buffalo News prenosi da je izmeren potres jačine 3,8.

Američki geološki institut izvestio je o zemljotresu jačine 3,8 stepeni Rihterove skale u 6:15 ujutru, sa centrom na severoistočnoj ivici Zapadne Seneke, u blizini granice Lakavana.

Izvršni direktor okruga Erie Mark Poloncarz rekao je nešto posle 6:30 ujutru da je razgovarao sa svojim okružnim odeljenjem za hitne slučajeve i potvrdio da su prvi izveštaji pokazali da se potres „osetio na severu do Nijagarinih vodopada i na jugu do Orčard parka“.

Nacionalna meteorološka služba izdala je saopštenje u kojem se navodi da nije poznato da li je bilo štete od zemljotresa.

"Zemljotresi Kanade" kanadske vlade prijavili su zemljotres jačine 4,2 stepena.

Podsetimo, u ponedeljak rano ujutro Tursku je pogodio jak zemljotres jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7. Zemljotres je izazvao velika razaranja i u susednoj Siriji gde je najviše stradao grad Al Bab. Podrhtavanje tla osetilo se i u ostalim delovima Turske, u Gruziji, Jermeniji, Kipru.

Već satima traje akcija spasavanja, a spasioci se na sve načine trude da izvuku mrtve i povređene iz ruševina.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je prema najnovijim podacima poginulo više od 1.500 ljudi, dok je povređeno više od 5.000 osoba.

Glas javnosti/Wkbw.com/Buffalo News

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR