Glas Javnosti

PORODICA POGINULE TINE jedva sačuvali glavu od građanskog rata: Sada su izgubili ćerku ispred kuće

Svet
Autor: Glas javnosti

Srpkinja Tina Tintor (23), koja je poginula je 2. novembra u saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, kada je na njeno vozilo, brzinom većom od 250 kilometara na sat, i njena porodica imali su tešku životnu priču pre nego što su se odselili u Ameriku.

- Bežali smo od rata u Hrvatskoj i bombardovanja Srbije, sve smo preživeli, došli smo ovde, a Tina je poginula maltene ispred kuće.

Ovim rečima se Đorđe Tintor (25), brat tragično nastradale Srpkinje u Las Vegasu obratio američkim novinarima govoreći o nesreći u kojoj je na Tininu "tojotu", svojom "ševrolet korvetom", 2. novembra, naleteo igrač američkog fudbala Henri Rags.

Tinin ujak Predrag Komazec je dodao da je ova tragedija dodatno potresla porodicu, koja je poreklom iz Hrvatske iz gradića u blizini Zagreba.

- Moja sestra Biljana, a Tinina majka, došla je u Las Vegas nakon svih ratova koji su se vodili u bivšoj Jugoslaviji, 2000. godine. Pobegli su u Srbiju kada je Hrvatska postala previše opasna, a onda je i tamo bilo bombardovanje - rekao je Komazec.

 

Nakon njihovih izjava, porodica Tine Tintor (23), preko advokatske kancelarije koju su angažovali, saopštila je da se ovim povodom više neće oglašavati.

- Porodica je Tini bila sve i ona je bila uzdanica svojim roditeljima. Tina je u Las Vegasu živela otkako je bila beba. Volela je svog zlatnog retrivera Maksa, trogodišnjeg ljubimca, koji je stradao sa njom. Porodica moli da se poštuje njihova privatnost u ovim teškim trenucima. Neka Tina počiva u miru - navodi se u saopštenju advokatske kancelarije dostavljenom američkim medijima.

Tina je stradala kada je poznati NFL igrač Henri Rags, krećući se brzinom od 250 kilometara na sat i pod dejstvom alkohola, svojom "korvetom" udario u njenu "tojotu". Nakon stravičnog udarca Tinin automobil se zapalio. Prolaznici su pokušavali da pomognu devojci koja je sa psom bila zaglavljena u vozilu. Očevici su rekli da je Tinin automobil brzo zahvatio plamen, te su ona i njen ljubimac izgoreli zaglavljeni u vozilu. Rekli su da je u trenutku kad je auto počeo da gori, još bila živa.

Sudija nikad nije čuo za ovu brzinu 

Rags, koji je osumnjičen za izazivanje teške saobraćajne nesreće, u sredu je izveden pred sud. U sudnici je bila i Tinina porodica. Rags je sa kragnom i u kolicima mirno slušao odluku sudije o određivanju kućnog pritvora uz kauciju od 150.000 dolara. Sudija je rekao da za 16 godina rada nikad nije čuo o saobraćajnoj nesreći u kojoj se neko vozilo kretalo brzinom kojom je išao Rags.

Ipak, odlučio je da odbaci predlog tužioca da kaucija za Ragsa bude milion dolara, već je doneo odluku da bude u visini od 150.000, uz kućni pritvor sa nanogvicom. Ragsu je, dok je u kućnom pritvoru, zabranjeno da koristi alkohol, vozi, a bio je i u obavezi da preda svoj pasoš.

Tinini brat i ujak su ispričali novinarima da su tokom bdenja, koje je održano za Tinu na mestu nesreće, videli mnogo nesavesnih vozača:

Samo dok smo mi bili tamo, dvoje je prošlo na crveno. Ne razmišljaju šta se može dogoditi.

Rags molio prolaznike za pomoć

Rags je kobne noći snimljen kako vidno uznemiren plače. Na snimku olupine automobila koja je potpuno u plamenu, vidi se Rags, sa svojom devojkom Kjarom Kilgo Vašington (22), i čuje se kako plače i moli prolaznike da mu pomognu.

- J..eno prestani da vičeš - rekao je on Kjari u jednom trenutku.

Na snimku je takođe zabeleženo i njegovo slupano vozilo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR