Glas Javnosti

POLJSKA BAŠ ČAČKA RUSKU MEČKU: Moskva reagovala na spremnost Varšave za raspoređivanje nuklearnog oružja - bićete META!

Svet
Autor: Glas javnosti

"Nuklearna postrojenja NATO-a, ako budu trajno raspoređena u Poljskoj, biće vojna meta za Rusiju", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

On je upozorio da zajedničke nuklearne misije zemalja NATO-a u blizini ruske granice predstavljaju pretnju ruskoj bezbednosti.

„O stalnom razmeštanju govore usijane glave u Varšavi“, rekao je Rjabkov.

„Zato svi oni političari koji razgovaraju o takvoj opciji u Poljskoj i van nje treba da shvate: bilo kakvi koraci u tom pravcu neće doprineti bezbednosti Poljske i relevantni objekti će neizbežno biti meta. I oni će biti u prvom planu u našoj vojsci“.


Prema rečima visokog ruskog diplomate, razgovori oko raspoređivanja nuklearnih objekata NATO-a u Poljskoj su „priča koja se odvija“.

On je naglasio da Moskva pomno prati kako „razni organi izvršne vlasti Poljske „razmišljaju o ovoj temi u svom domaćem diskursu“.

U intervjuu za list Fakt u nedelju, Duda je rekao da je Poljska spremna da rasporedi nuklearne bojeve glave u okviru NATO-ovog programa Nuklear Šaring. Prema rečima poljskog predsednika, on je više puta razgovarao o ovom pitanju sa američkim partnerima.

Glas javnosti/TASS

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR