Glas Javnosti

SULUDA ODLUKA! POLJACI MOGU OPET DA DOBIJU PO TAMBURI: Ruska vojska će preduzeti neophodne mere u slučaju raspoređivanja nuklearnog oružja u ovoj zemlji

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Rusije će preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost Rusije u slučaju da se američko nuklearno oružja rasporedi na teritoriji Poljske, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Vojska će, naravno, analizirati situaciju u slučaju realizacije takvih planova i u svakom slučaju će učiniti sve što je potrebno, sve neophodne uzvratne korake kako bi garantovali našu bezbednost“, rekao je Peskov.

Ranije je predsednik Poljske Andžej Duda izjavio da su poljske vlasti spremne da razmeste američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.


Program „Nuclear Sharing“ omogućava Sjedinjenim Američkim Državama da raspoređuje svoje nuklearno oružje u zemljama NATO-a koje ga ne poseduju. SAD imaju u Evropi i Turskoj 100 taktičkih nuklearnih raketa.

Bojeve glave su snage od 0,3 do 50 kilotona za bombe B61-3 i B61-4 i skladište se u šest baza u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR