Glas Javnosti

POKREĆE SE ISTRAGA KAKO JE DOŠLO DO OVOGA: Lavovi nakratko pobegli iz svog dela zoološkog vrta u Sidneju

Svet
Autor: Glas javnosti

Pet lavova uspelo je nakratko da pobegne iz svog kaveza u zoološkom vrtu Taronga u Sidneju rano ujutro u sredu, što je navelo zoološki vrt da oglasi uzbunu i udalji goste svog noćnog programa "Rikanje i hrkanje" na sigurno.

Lavovi – mužjak Ato i četiri mladunca, viđeni su izvan kaveza u 6.30 ujutro po lokalnom vremenu iako su još uvek bili u području koje je ogradom odvojeno od ostatka zoološkog vrta.

Čuvari zoološkog vrta uspavali su i vratili jedno mladunče, a ostali su se sami vratili, piše N1.


Zoološki vrt je naveo da se hitno reagovalo, u roku od 10 minuta od bega lavova iz glavnog izložbenog prostora. Potvrđeno je da su se lavovi vratili u svoje kaveze do 9 sati ujutro, javili su lokalni mediji.

Niko nije povređen i zoološki vrt je otvoren u redovno vreme.

„Zoološki vrt ima vrlo stroge sigurnosne protokole za takav incident i odmah su preduzete mere“, rekao je izvršni direktor zoološkog vrta Taronga Sajmon Dafi na konferenciji za novinare.

U zoološki vrt pozvana je policija, a osoblje je udaljilo posetioce programa „Rikanje i hrkanje“ od potencijalne opasnosti.


„Dotrčali su u područje šatora i rekli: ‘Ovo je ‘kod jedan’, izađite iz svog šatora i trčite, krenite odmah i ostavite svoje stvari“, rekao je lokalnim medijima posetilac Magnus Peri na odlasku iz zoološkog vrta sa svojom porodicom.

Stanište za lavove u zoološkom vrtu Taronga dom je Atou, Maji i njihovih pet mladunaca – dva mužjaka Kari i Luzuko i tri ženke Malika, Zuri i Ajana. Maja i Ajanna ostale su u ograđenom prostoru dok su se ostali oslobodili.

Zoološki vrt će istražiti kako su životinje uspele pobeći.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR