Glas Javnosti

POGLEDAJTE MOĆNO RUSKO ORUŽJE: Avangard je PONOS KREMLJA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Televizija „Zvezda“ prvi put je predstavila spoljni izgled ruske interkontinentalne balističke hipersonične rakete „Avangard“.

Televizija podseća da su domaće rakete krajem 20. veka dostigle visok nivo pouzdanosti i borbene efikasnosti. Usled višegodišnjeg razvoja date oblasti, najnoviji raketni kompleks sa raketom „Avangard“ predat je vojsci prošle godine.

Raketa je uživo predstavljena u jednoj od sala Vojne akademije "Petar Veliki" kao model za proučavanje najnovijih raketnih tehnologija. Međutim, u sali se ne nalazi samo ona, već je blizu nje raspoređeno još nekoliko ruskih raketa, ali je upravo „Avangard“ taj koji se izdvaja u odnosu na druge.

-Jedinstvenost te klase je u tome što svi prisutni primerci imaju proreze na svojim površinama. Pitomac koji dolazi u tu sali da sluša ne samo da proučava teorijski deo, već i u praksi zatim može stvarno da pogleda i oseti to o čemu uči. Odnosno, stupajući već u trupe, on vizuelno zna gde šta može naći, čemu može da pristupi i šta da pokuša, izjavio je šef akademije, general, major Leonid Miholap.

S tim u vezi, on je naglasio da na akademiji mogu da studiraju isključivo državljani Rusije.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR