Glas Javnosti

OVO JE RUSKO ORUŽJE SUDNJEG DANA! Superbrza raketa "SARMAT" stiže za tri minuta do Londona! Može da zbriše Teksas ili Francusku! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da su balističke rakete "Sarmat" isporučene trupama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se javnosti posle pauze od godinu dana i govorio je o najvažnijim temama za građane Rusije.

Kao najvažniju poruku, istakao je da "NATO planira napad na Rusiju", a on je odgovorio da je rusko nuklearno oružje spremno da reaguje, a osvrnuo se i na balističke rakete "Sarmat".

"Prve serijske teške balističke rakete “Sarmat” su takođe isporučene trupama. Uskoro ćemo ih demonstrirati u oblastima gde se nalaze na borbenom dežurstvu. Oni (Zapad) morjau da shvate da i mi imamo oruže. I oni za to znaju, imamo i oružje koje može da pogodi ciljeve na njihovoj teritoriji", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Šta je "Sarmat"?

Raketa "Sarmat" poznata je i pod oznakom RS-28 neki je zovu i „Satana dva“ ili „Satanin sin“ jer predstavlja naslednika prethodne verzije R-36M2, u NATO kodifikaciji poznate i kao SS-18 Satana.

"Sarmat" je raketa koja može da nosi do 16 nuklearnih bojevih glava, a ima domet do 18.000 kilometara.


(Foto: Jutjub)

Svaka od raketa može da se usmeri prema drugom cilju, a bojeve glave su snage do 750 kilotona. Primera radi, bomba bačena na Hirošimu bila je snage 15 kilotona, dakle 50 puta slabija od jedne “sarmatove” glave.

Radi se o raketi koja do Velike Britanije može da stigne za svega tri minuta.

Navodi se da ova interkontinentalna balistička raketa može da ponese 100 tona tereta što znači da se na njega može postaviti 10 težih nuklearnih bojevih glava ili 16 lakših, ili kombinacija pravih bojevih glava i lažnih koje bi na sebe preuzele savladavanje neprijateljske protivraketne odbrane.

Interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“ ima maksimalnu brzinu od sedam kilometara u sekundi, težine je 100 tona i ima pogon na tečno gorivo.


(Foto: Jutjub)

U stanju je da u sekundi izbriše sa lica Zemlje oblast veličine Teksasa ili Francuske, pisali su ruski mediji prošle godine, predstavljajući „Sataninog sina“.

Ova raketa ruskoj javnosti prvi put predstavljena je 2016. godine. O ovoj raketi ruski predsednik Putin prvi put govorio je javno 2018. godine.

Spremni i "kinžal", "cirkon", "avangard", "peresvet", "burevestnik" i "posejdon"

Ruske nuklearne snage su u stanju pune pripravnosti, ukazao je predsednik Putin.

Hipersonični kompleks "kinžal" se sa velikom efikasnošću koristi u zoni Specijalne vojne operacije, hipersonični udarni kompleks "cirkon" već je korišćen u borbama, a na dežurstvu su i hipersonične jedinice interkontinentalnog dometa "avangard" i laserski kompleksi "peresvet".



"Pritom privode se kraju ispitivanja ispitivanja krstareće rakete neograničenog dometa burevestnik i bespilotnog podvodnog vozila posejdon, ukazao je predsednik Putin.



Glas javnosti/TV Front

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR