Glas Javnosti

POGLEDAJTE KAKO GORE NEMAČKI TENKOVI: Ruski dronovi-kamikaze spaljuju zapadnu tehniku (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski dronovi „lancet“ uništili su značajan deo vojne tehnike koju je Zapad isporučio Oružanim snagama Ukrajine, saopštio je zamenik predsednika Komiteta Državne dume Rusije za odbranu Dmitrij Sablin.

„Hiljade oklopnih vozila je spaljeno, između ostalog i uz pomoć dronova lancet. Skoro sva zapadna tehnika, koja je stigla od početka specijalne vojne operacije, spaljena je. Zapravo, značajan deo od ukupno isporučene količine“, rekao je Sablin za ruske medije.

Pored vojne tehnike, dronovi „lancet“ uništavaju i skladišta municije i komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine, precizirao je Sablin.

Među poslednjim metama ruskih dronova našao se vod nemačkih tenkova „leopard 2A6“ Oružanih snaga Ukrajine koji je uništen na svatovskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.



Na snimku koji je objavio ruski vojni resor vidi se da je vojska ispalila po nekoliko granata na tenkove, a zapadna oklopna vozila su dokrajčili dronovi-kamikaze „lancet“.

Ruske dronove „lancet“ proizvodi kompanija ZALA Aero (deo koncerna „Kalašnjikov“).

Opremljeni su sa nekoliko tipova sistema za navođenje i televizijskim komunikacionim kanalima preko kojih slika stiže do operatera. Baražna municija je sposobna da pogodi ciljeve na udaljenosti do 40 km, a maksimalna poletna težina letelice je 12 kilograma.

Glas javnosti/Sputnjik

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR