Glas Javnosti

RUSI PORUČILI ZAPADU: Goreće vam čelendžeri 2 kao i svi ostali tenkovi, ciljevi će biti ostvareni

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će tenkovi "čelendžer 2" koje Velika Britanija planira da isporuči Ukrajini, goreti kao i svi ostali, a da će ciljevi specijalne operacije biti ostvareni, prenosi TASS.

"Specijalna vojna operacija će se nastaviti. Zapadne isporuke teških oklopnih vozila Ukrajini ne mogu da promene situaciju na terenu, jer su ovi tenkovi u plamenu i nastaviće da gore. Ciljevi specijalne vojne operacije biće ostvareni", poručio je Peskov. 

On je naglasio da Rusija ima negativan stav prema snabdevanju oružjem i to ne krije, dok Velika Britanija, Poljska i druge evropske zemlje sada govore o "novoj rundi snabdevanja Ukrajine naprednijom tehnološkom vojnom opremom".

"Oni jednostavno koriste zemlju kao oruđe za postizanje svojih antiruskih ciljeva. Ništa to ne može da promeni", dodao je portparol.

Ranije je kancelarija britanskog premijera Rišija Sunaka saopštila da će Velika Britanija u narednim nedeljama u Ukrajinu prebaciti 14 tenkova "čelendžer 2", a narednih dana će početi obuka ukrajinske vojske za njihovo korišćenje.

Ruska vojska ne granatira stambene objekte i društvenu infrastrukturu Ukrajine
Portparol Kremlja je naglasio da ruska vojska ne udara po stambenim zgradama i socijalnoj infrastrukturi Ukrajine.

"Vi ste i sami videli zaključak nekih predstavnika ukrajinske strane koji su rekli da je ova tragedija rezultat dejstva protivvazdušnih raketa. Udari se izvode po vojnim ciljevima – očiglednim ili prikrivenim", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara kako Kremlj komentariše pokušaje Kijeva da prebaci odgovornost za uništavanje stambene zgrade u Dnjepru.



Savetnik ukrajinskog šefa kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič rekao je da se deo kuće u Dnjepropetrovsku srušio usled pada projektila koji je u subotu oborila ukrajinska PVO. 

Kremlj demantovao glasine o sukobu između "Vagnera" i Ministarstva odbrane
Peskov je napomenuo da navodi o "sukobu" između Ministarstva odbrane i grupe "Vagner" su proizvod manipulacija informacijama koje širi neprijatelj.

"Taj sukob uglavnom postoji u informacionom prostoru. Narod zna svoje heroje koji služe u našim oružanim snagama.  Oni takođe poznaju heroje iz Vagnerovog odreda. Obojica će zauvek ostati u našem sećanju", naglasio je.

"Nekad su naši informacioni protivnici zadovoljni, a nekada se naši prijatelji ponašaju tako da nam takvi neprijatelji ne trebaju, pa treba da se smirimo. Svi rade zajedničku stvar, svi se bore za svoju otadžbinu", objasnio je Peskov.

O razvoju novog koncepta spoljne politike
Peskov je rekao da novi koncept spoljne politike se dorađuje i biće odobren predsedničkim ukazom.

"Novi koncept ruske spoljne politike se finalizuje i može se odobriti ukazom predsednika Ruske Federacije, bez održavanja velikog sastanka Saveta bezbednosti. On će biti dopunjen, a posao će biti završen", dodao je.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR