Glas Javnosti

Plava ajkula viđena u Španiji: Zabranjen ulaz na plažu

Svet
Autor: Glas javnosti

Ova situacija je prva za ovu godinu, a plave ajkule su najčešće u Španiji

Na plaži na ostrvu Menorka, popularnom letovalištu Britanaca, primećena je plava ajkula zbog čega je kupačima strogo zabranjeno kupanje u moru.

Obalska straža je podigla crvenu zastavu i oglasila uzbunu kada je čudovište od dva metra, za koje se veruje da je plava ajkula, viđena u vodi. Iako nisu tako agresivne kao neke njene rođake, plave ajkule su napravile nekoliko incidenata u kojima su četiri osobe preminule.

Još jedna ajkula primećena je na istom mestu u junu 2018. godine kada je kupačima takođe zabranjen ulazak u vodu celo popodne.

Kako piše Mirror, ova je prvi slučaj zebeležen ove godine, a plave ajkule su najčešće u Španiji.

Plava ajkula okrivljena je i za napad na turistu u Elčeu blizu Alikantea u julu 2016. godine. Žrtva (40) je hitno prebačena u bolnicu kada ju je ajkula ujela za ruku. Svedoci su rekli da je žrtva izašla iz mora sa "velikim ugrizom na ruci i da je jako krvarila".


Piter Smit (64) iz Velike Britanije, napadnut je dok je bio oko 10 metara udaljen od obale u Tobagu. Zadobio je teške povrede stomaka, šake i butine. U nedelju je podvrgnut operaciji na jedinici intenzivne nege u Opštoj bolnici Skaraborou. Kako se saznaje, on je u utorak prebačen u bolnicu u SAD.

"Pacijent je prevezen avionom iz Tobaga oko 12:05 časova u utorak ujutro, a u Majami je stigao u 3:51 ujutro", rekao je sekretar za zdravstvo Tobaga, doktor Faith B. Israel i dodao da će lekari učiniti sve što je u njihovoj moći da "sastave delove ruke koje mu je ajkula pokidala".Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR