Glas Javnosti

PILOT NAMERNO SRUŠIO AVION: Šokantni rezultati istrage, u SMRT odveo više od 130 ljudi (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Veruje se da je nesreća putničkog aviona kompanije China Eastern Airlinesa u kojoj su poginule 132 osobe uzrokovana namernim činom, tvrde američki zvaničnici, prenosi ABC News.

Putnički avion Boing 737-800 leteo je iz Kunminga za Guandžou 21. marta kada je pao u planinsko područje u Guandžiju u Kini. Poginulo je svih 123 putnika i devet članova posade.

Zvaničnici koji su razgovarali za ABC News ističu da zakrilci aviona nisu zakačeni i stajni trap nije spušten. Veruju da bi gotovo okomito spuštanje aviona zahtevalo namernu odluku pilota.

Avion je udario u zemlju takvom snagom da je stvorio 20 metara duboku rupu u zemlji, prema kineskim zvaničnicima.




Istražitelji su takođe analizirali život jednog od pilota i veruju da se on možda borio s određenim problemima neposredno pre nesreće, saznaje ABC News.
Američki nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju rekao je da će sve informacije o istrazi doći od njihovih kolega iz Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kine, ali regulatori i Boing nisu uočili nikakve mehaničke probleme. Izvori su rekli da kineski istražitelji takođe nisu primetili nikakve mehaničke probleme.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR